Împreună lucrăm pentru
o lume mai bună.
Ne-am luat angajamentul
și am transformat în misiunea noastră
sprijinirea și dezvoltarea proiectelor
ce au ca scop impactul pozitiv asupra societății.

Ne-am luat angajamentul și am transformat în misiunea noastră sprijinirea și dezvoltarea proiectelor ce au ca scop impactul pozitiv asupra societății.

Image
Image

OSCAR Downstream este în prezent cea mai mare companie petrolieră independentă distribuitoare de carburant din România și ne-am asumat un angajament continuu față de protecția mediului, construirea relațiilor durabile – bazate pe încredere – cu toată comunitatea și un comportament etic în afaceri.

Cu o abordare empirică, OSCAR contribuie la dezvoltarea economică și la îmbunătățirea calității vieții angajaților săi, precum și a societății, în general. Scopul este ca aceste acțiuni să devină parte integrantă a strategiei corporative proprii.

Managementul calității, mediului și securității în muncă a fost certificat încă din anul 2005, conform standardelor internaționale ISO 9001, ISO 14001 și ISO 45001 (fostul 18001).

Dezvoltăm o politică de mediu ce respectă normele în vigoare și utilizăm tehnologii sigure și curate pentru a proteja mediul înconjurător. Depozitele noastre și parcul auto sunt modernizate periodic, pentru a implementa cele mai noi tehnologii.

Proiectele noastre de CSR variază de la dezvoltarea durabilă a comunității, până la sprijinirea cauzelor specifice, precum educația, mediul, sistemul medical și nu numai.

Image
Image
OSCAR
pentru angajați

Implicarea angajaților în activități de tip CSR este una dintre acțiunile importante într-o companie, având ca scop principal responsabilizarea la nivel individual și la nivel de echipă.

Generarea sentimentului de mulțumire prin acțiunile de sprijinire a comunității locale și prin efectele pozitive asupra mediului este ceea ce contribuie la dezvoltarea unei afaceri și a unei echipe unite dar și la îmbunătățirea vieții angajaților și a comunității în general.

Image
OSCAR
pentru comunitate

OSCAR Downstream este sponsor oficial pentru două mari festivaluri de muzică clasică, ce au ca scop promovarea artei şi a culturii prin tinerele generații de artiști.

Ne-am implicat de-a lungul timpului în campanii demarate de Asociația Salvați copiii, Asociații de ajutorare a refugiaților, în programe de voluntariat adresate copiiilor instituționalizați, a familiilor și copiilor din mediile defavorizate și nu numai, toate cu același scop: un viitor mai bun.

Image
OSCAR
pentru educație

De-a lungul timpului, ne-am implicat activ în educația copiilor și tinerilor. Printre ultimele proiecte, putem menționa parteneriatul în cadrul Maratonului Educației Alternative din 2022, sprijinirea Asociației Arcen în cadrul proiectelor pe care le desfășoară, organizarea de concursuri și tabere de șah pentru copii.

Am susținut educația prin sport, cu proiecte în perioada 2017-2020 alături de Concordia Chiajna (copii și juniori) și CFR Cluj (copii și juniori).

Image
OSCAR
pentru sănătate

Implicarea în sistemul medical românesc și sprijinul oferit celor care au nevoie de asistență medicală sunt doi piloni pe care marile companii își bazează activitatea și prin care își exprimă atenția față de societate.

Ne implicăm activ în îmbunătățirea și modernizarea sistemului medical, contribuind constant la construirea unui viitor mai bun pentru noi și pentru copiii noștri. Pe lângă demersurile realizate la nivel de companie, implicăm angajații prin campanii de donare sânge la sediul nostru, incuranjând un stil de viață sănătos.

Image
OSCAR
pentru mediu

Ne dorim să creăm o platformă de comunicare pentru companiile românești, care să permită găsirea celor mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor de mediu. Acest lucru implică inovarea și explorarea mai multor căi pentru atenuarea impactului negativ al companiilor petroliere asupra mediului.

Ne-am propus să concepem politici sănătoase și măsuri de siguranță, să îmbunătățim eficiența energetică internă și dorim să construim un viitor sigur pentru generația de acum și pentru cele viitoare.