RO | EN

 

La 20 de ani, OSCAR Downstream deserveste peste 5.000 de parteneri prin cel mai mare lant logistic integrat detinut de o companie romaneasca in industria petroliera

Luna aceasta se implinesc 20 de ani de la infiintarea OSCAR, o companie romaneasca solida, orientata spre o crestere sustenabila, ce urmareste constant calitatea si valoarea adaugata.

Peste 5000 de parteneri, firme de transport, constructii, fermieri, agricultori dar si alte tipuri de afaceri, au gasit in OSCAR un partener cu solutiile potrivite, adaptate nevoilor lor specifice. 

Expertiza in domeniul carburantilor a fost construita pas cu pas, an cu an, alaturi de angajatii, clientii si partenerii OSCAR. Fiecare experienta alaturi de acestia, a fost o lectie ce a completat demersurile companiei de a transpune in activitatea de zi cu zi, valorile OSCAR – respectul, profesionalismul, calitatea, grija si adoptarea tehnologiilor noi – respectand astfel promisiunea facuta partenerilor.

Astazi, la 20 de ani, OSCAR este cea mai mare companie independenta din industria petroliera din Romania, cu capital 100% romanesc:

 • 50 milioane de euro, investitii totale in ultimii 5 ani
 • > 450 angajati
 • O gama larga de servicii si produse adaptate nevoilor clientilor B2B si B2C:
  • 80 de statii de alimentare in reteaua nationala OSCAR, pe pricipalele rute comerciale, cu 49 de benzinarii in franciza sub brandul RO si 31 de statii exclusive B2B, sub brandul DIESELpoint Access
  • 2400 de statii de incinta, active la nivel national, sub brandul OSCAR si DIESELpoint Access
 • Un lant logistic integrat, ce asigura o calitate controlata pe fluxul de distributie, cu:
  • 65.500 mc capacitate de stocare a carburantului in cele 7 depozite de carburant, dintre care 4 Greenfield
  • 77 autocisterne in flota proprie
  • o acoperire optima pentru distributia carburantului la nivel national.

Peste 450 de angajati, pe o structura optima, cu roluri bine definite, ce acopera toate departamentele necesare unei functionari eficiente, si-au adus contributia pentru ca OSCAR sa fie recunoscut si apreciat ca un jucator important pe piata petroliera din Romania.

“Fiecare om, indiferent de pozitia sa in companie, are un rol important in ansamblul functional al acesteia. De aceea atentia noastra se indreapta cu respect si grija spre fiecare dintre ei. Am investit continuu in ultimii ani pentru dezvoltarea si cresterea unei echipe solide, consolidarea experientei acumulate si creionarea unei infrastructuri de viitor. “ afirma actionarul companiei, Alin Niculae.  

Cei 20 de ani, se implinesc dupa traversarea unui an atipic, cu o dinamica aparte si o predictibilitate foarte scazuta, datorita restrictiilor pandemice impuse la nivel global. Adaptabilitatea OSCAR, experienta de 20 de ani pe piata romaneasca si increderea partenerilor, si-a spus cuvantul. A fost un an in care s-a pus accent pe consolidare, pe sustinerea partenerilor si pe parteneriatele pe termen lung, reusind astfel atingerea obiectivelor propuse de optimizare a activitatii, crestere a bazei de clienti B2B, cu companii din toate domeniile de activitate, si extinderea retelei de benzinarii in franciza RO.

Pe termen lung obiectivul OSCAR este acela de a pastra flexibilitatea si adaptabilitatea business-ului la o piata tot mai dinamica, atat B2B cat si B2C, de a extinde activitatea punand clientul pe primul plan si in acelasi timp, de a continua sa respecte promisiunea facuta acestora: Aceleasi valori, in fiecare parteneriat.

Istoria OSCAR, prin ochii OSCAR

Istoria OSCAR a inceput acum 20 de ani, pe o piata foarte dinamica, cu multi jucatori insa in acelasi timp, cu un foarte mare potential de dezvoltare. 

 • In 2004, pentru prima data in Romania, OSCAR a introdus conceptul statiilor de incinta, sub brandul DIESELpoint. Un concept integrat de servicii si produse ce ofera propriul control al consumului de carburant, o alimentare rapida si mentenanta statiei de incinta.
 • In 2007 am achizitionat prima autocisterna proprie, avand in minte dezvoltarea unui lant logistic integrat care sa asigure o acoperire optima la nivel national si un control complet pentru OSCAR, asupra termenelor de livrare si a calitatii produsului.
 • In 2010 am deschis prima statie de alimentare destinata exclusiv companiilor, sub brandul DIESELpoint Access, un concept gandit ca o completare a solutiei de alimentare prin statiile de incinta oferind astfel acces la o retea nationala.
 • In 2016 am setat obiectivele pe zona de retail cu un brand propriu pentru retea si carburanti aditivati. Astfel a aparut reteaua de parteneri in franciza - RO concept OSCAR - ca o completare a retelei B2B, cu produse si servicii specifice atat pentru masina, cat si pentru sofer si partenerii sai de drum.
 • In 2017 a fost deschisa prima statie RO, ajungand astazi la 49 de statii partenere si un total de 80 statii de alimentare in reteaua OSCAR. Toate cele 80 de statii beneficiaza de lantul logistic integrat OSCAR si de suportul oferit de echipa OSCAR.
 • Am ajuns astfel la 20 de ani, privim cu incredere spre viitor si avem planuri sustenabile de dezvoltare.

Please publish modules in offcanvas position.