OSCAR Downstream sponsor al Balkanik Festival #10 – Home of World Music

OSCAR Downstream sponsor al Balkanik Festival #10 – Home of World Music

Suntem entuziasmați să vă anunțăm că OSCAR Downstream este sponsor oficial al festivalului BalKaniK Festival, organizat de Asociația Culturală Metropolis.

Balkanik Festival – Home of World Music, eveniment recunoscut la nivel internațional pentru atmosfera sa unică, artiștii inediți pe care publicul are ocazia să îi descopere, spiritul incluziv și caracterul de melting pot cultural pentru comunitățile din București, se întoarce între 8 și 10 septembrie la Grădina Uranus și pe strada Uranus, pentru a sărbători aniversarea de 10 ani.

Cea de-a X-a ediție a evenimentului aduce cu sine o componentă nouă - Balkanik Street Fair pe strada Uranus, care în weekend-ul 8-10 septembrie se închide pentru mașini și se deschide pentru o călătorie fascinantă prin cultura și tradițiile creative regionale, printr-un târg de artizanat și meșteșuguri reinterpretate, jam sessions, ateliere și diverse activități care completează și dă amploare festivalului.

Balkanik Festival este un eveniment care și-a propus, încă de la prima ediție, să promoveze incluziunea, înțelegerea și acceptarea altor culturi, prin muzică și alte arte, iar la cea de-a X-a ediție, organizatorii au lansat Manifestul Balkanik, pentru a exprima valorile care conturează evenimentul:

„De 10 ani vedem binele în public. De 10 ani vedem multiculturalism - Adică oameni care știu versurile, chiar dacă nu cunosc limba. De 10 ani vedem egalitate - Pentru că noi n-avem zonă VIP. De 10 ani vedem curaj - Pentru că oamenii nu au nevoie de modă pentru a fi ei înșiși. De 10 ani vedem comunitate - Nu toată lumea se știe, dar se recunoaște. De 10 ani vedem incluziune - Suntem festivalul la care toate tipurile de familii se simt ca acasă. De 10 ani vedem binele în public. De 10 ani suntem o comunitate - Și facem petreceri de ținut minte. De 10 ani trăim bucuria diversității. Bucuria ne definește. Balkanik Festival.”

Video Manifest Balkanik

  

Grădina Uranus, care găzduiește faimosul turn de apă proiectat de Anghel Saligny, unul dintre cele mai frumoase monumente istorice din București, este unul dintre puținele spații care au supraviețuit din vechiul cartier Uranus, demolat în vremea dictaturii comuniste, pentru construirea Casei Poporului. Balkanik Festival se întoarce acasă, în această mare grădină din centrul Bucureștiului, un spațiu magic care a găzduit 7 ediții până acum. În Grădina Uranus vor avea loc concertele pe scena mare a festivalului, expoziții și instalații de artă, demonstrații ale unor meșteșuguri pe cale de dispariție, iar publicul se va putea deconecta de la ritmul orașului în oaza de natură unde vor fi amenajate zone de relaxare.

După ce a primit recunoaștere internațională ca fiind unul dintre cele  mai vibrante și autentice festivaluri de gen din Europa, Balkanik Festival  își continuă misiunea de a reuni la București Occidentul și Orientul,  invitând o selecție de artiști cunoscuți și emergenți de muzică tradițională reinterpretată și fuzionată. Astfel, sunetele tradiționale ale diferitelor culturi reprezentate în cadrul festivalului își găsesc forme noi de manifestare, prin jazz, rock sau arhitecturi electronice.

Vă așteptăm alături de noi să ne bucurăm de magia festivalului!